Sivut

torstai 19. heinäkuuta 2012

Kesä on mekkojen aikaa

Kesällä on ihanaa pitää mekkoja ja niitä voisi kaapissa olla vaikka kuinka paljon, silti niitä ei ole liikaa. Muistan kuinka lapsena käytin mekkoa läpi kesän ja kuinka ne juostessa heilui ja lenti. Oma tytär käytää mielellään mekkoja ja varsinkin puuvillamekkoja on sen mieleen, koska ne "lentävät" mikä on yksi tärkeä kriteeri.

Talvella kun kiertelin kirppareita Vaasassa niin löysin aivan ihanan hameen SPR kirpparilta. Se oli oikein prinsessainen ja koossa 152. En vain voinut olla ostamatta, näin heti että tuosta tytölle mekon. Mutta en oikein keksinyt kuinka muokkan siitä mekon ja se pyöri ompeluhuoneessa jaloissa pitkään. Keväällä kun meillä oli SYLAN otin se mukaan ja kysyin neuvoja kuinka teen ja sain neuvoja että pujottaisin kuminauhan vyötärönauhaan ja sitten vain olkaimet. Siitä tuli nätti tai suorastaan ihana :)


Mutta tyttö ei ollut ihan tyytyväinen, olkaimet ei oysynyt paikallaan ja se oli jotenkin vaivautunut mekossa, että uusiksi menee. Nyt teen siihen kunnon yläosan valkoisesta kankaasta.

Mekkoja olen tehnyt myös ittelleni. Sylanilla aloitin Bubble Pocketin tekeminen ja se on jo hetken ollut valmis, en ole ihan tyytyväinen vaikka hieno onkin. Kangas oli aavistuksen liian paksua ja siitä tuli liian iso.
Kangas on myös kirpparilöytö, kokonaiset 3 euroa maksoin tästä kankaasta :)
Tämä Bubble Pocket on tehty koossa 38.

Viimeisin mekko sain eilen valmiiksi. Tähän ei ole kaavoja vaan olen luonut tämän omasta päästä. Idean sain tähän yhdeltä ompelukurssin kaverilta keväällä. Pari viikkoa sitten kun kävin Seinäjoen Eurokankaalla löysin ihanan kankaan, mekon alaosa, josta näin heti mekon. Ja yläosaksi on henkan ja maukan toppi johon oli tullut reikä alhaalla.

Ongelmana tässä oli saada tuo vyötärösauma hienoksi. Onneksi mulla on ihanat ystävät joka heti nähtyään sitä sanoi että laita tavallinen vyö vyötärölle. Ja tässä se on.

1 kommentti:

  1. Hienoja tuunauksia ja kiva tuo Bubble! Sen kangas on tosi, tosi ihana!

    VastaaPoista