Sivut

lauantai 21. heinäkuuta 2012

Leikkimökki - make over - lekstuga

2 kesää sitten kun olimme muuttaneet Böleen saimme leikkimökin pihaan. Leikkimökki saimme mun veljeltä ja on mun isän tekemä. Se oli mun veljen lapsilla ja nyt kun heidän lapset ovat kasvaneet leikkimökkivaiheesta ulos niin leikkimökki siirrettiin meille. Leikkimökki on erittäin hyvin tehty, vuoratuilla seinillä ja katolla. Mutta kun sillä on jo ikää 15 vuotta ehkä niin se oli päässyt tummumaan sisältä.

Niinpä päätin keväällä että tänä kesänä laitan leikkimökin kuntoon. Sillä tavalla saan säilytetty edesmenneen isäni kädenjälki. Tältä näyttää leikkimökki ulkoa.

För 2 år sedan när vi flyttat till Böle fick vi en lekstuga till gården. Och inte vilken lekstuga som helst, utan den som min pappa gjorde för ca 15 år sen. Den hade till dess stått på min brors gård och hans barn har lekt i den. Lekstugan är ordentligt gjord, min pappa gjorde allt ordentligt. Den har fordrade väggad och tak. Men under 15 år hinner den mörkna och behöver lite piffas upp.

I våras bestämde jag att nu ska jag fixa upp lekstugan och på det sättet bevara ett fint minne av min pappas handalag.

Ovan en bild av lekstugan från utsidan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valitettavasti en löytänyt kuvia koneelta leikkimökin sisältä miltä se näytti ennen make overia, mutta sisältä se oli puunvärinen joka oli vuosien aikana päässyt tummumaan aika paljon.

Tyvärr hittade jag på datorn inga bilder hur den såg ut inuti före, men den var träfärgad som blivit med åren mörk.

Tältä se näyttää nyt sisältä:
Såhär ser den ut nu:
 Seinät maalattiin valkoiseksi ja lattian väri Anni valitsi ja yllättäen siitä tuli pinkki. Matto lattialla on mun äitin tekemä.

Väggarna målades vita och golvets färg valde Anni själv och den blev rosa. Mattan har min mamma vävd.
 
 Vihreät tyynyt löysin Ikean, poistoalueelta. 
Gröna dynorna är fyndade på Ikea.

 Omplin leikkimökkiin pienet eväsretkipeitot, alapuolella vetäähylkivää ulkoilukangasta, välissä fleeceä ja päällä puuvillakangas, jota olen löytänyt kirpparilta.
Till lekstugan sydde jag picknick filtar, på undersidan ytterklädstyg, som foder fleece och på översidan bomullstyg hittat på loppis.


 Verhojenkangas on löydetty kirpparilta, samoin vihreä tuoli ja koristeesineet.
Gardinstyget är hittad på loppis, liksom den gröna stolen och prydnadsföremålen.

 Leikkimökkiin tarvitaan myös liina, sekin kirpparilöytö.
Till lekstugan behövs även duk, även den en loppisfynd.
 Kaappi on Ikeasta.
Skåpet är från Ikea.
1 kommentti: