Sivut

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sylan

Även denna höst var jag i stort behov av sylan för Elias garderob skrek efter mera kläder. Sommaren börjar vara förbi och det blev aktuellt att ta på sig lång byxor å tröjot igen. Elias har under sommaren växt ganska mycket så var största delen av byxorna alldeles för korta och tröjorna eller bodyn för snäva. Och jag vill ju helst sy de flesta kläderna själv, fast de sku vara enklare att fara ti GW gallerian å fylla på klädskåpen.

Som alltid före en sylan så planerar jag ganska noggrant för att få gjort så mycket som möjligt och minimera mängden grejer jag ska ha med. Den här gången hade jag klippt ut allt i tyg färdigt och valt resorer och nålat så det vara bara att sätta sig framför overlocken och börja surra. Jag hade även med mig en hög med halvfärdiga projekt som behövde 1-2 sömmar till men som bara lämnat å ligga. Sådana proekt var ett par mina leggins som behövde sys in längs benet, ett par jooga pants som jag bytte resorer i nertill och i midjan, ett nattlinne behövde fållas och åt Anni ett par leggins som jag lappat en knä på behövde sys ihop.

Jag sydde ju försåss inte hela tiden, hade även bord på tygloppiset i Smedsby så dit var jag från moron och sen mitt på dan å hämtade det som inte blivit sålt. Jag är nöjd med vad som jag fick såld, ungefär hälften av vad som jag hade med mig fick nya ägare. Åså var sylan gänget på Pizza :) Syjuntegänget är nog bara en helt fantastisk gäng som jag inte kan leva utan längre :)

Alla tillklippta tyger hann jag inte sy färdigt men följande kläder sydde jag färdigt:

 Mössa till min älskling av JNYs stjärn tyg
 Bambi mössa åt mig själv och två mössor till Elias
 3 tröjor åt Elias. Sydde slut på jurasic tyget så jag fick kombinera den med lite moln och stjärnor. Och en tröja av underbara Björnen sover tyget.
 3 par byxor till Elias. På enfärgade byxorna ska jag stryka bilder bara beställningen från Buttinette kommer.
Annis outfit. Tröjan bara älskar hon. Bilden hittade hon i Tallin på KankadZungel och passar perfekt till stjärnorna. Legginsen är mjuk tyg från Tyskland.

Mönstren är från Ottobres numror 2011 och 2012. Annis leggins från en Suuri Käsityö från 09. Ett mycket bra legginsmönster för spädare barn.

2 kommenttia:

  1. Oj, söta saker vad du har varit produktiv. Jag har också fått sytt en hel del i helgen fastän jag uteblev från sylan. Men nu måste jag fråga: Varifrån har du beställt resåren och vad heter färgen på den resår du satt på "Björnen sover" tröjan? Det ser ut att passa perfekt.

    VastaaPoista
  2. Den har jag hittat på tygloppis ifjol, så jag vet inte varifrån den är :)

    VastaaPoista