Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

Found the sting

Mulla on pian 2 kuukautta ollut täysi seis ompelemisen suhteen. Kankaita olen jonkin verran ostanut mutta sekin on ollut aika vähäistä. Tuntui että ei jaksa ja ei tarvita mitään...

Tilattiin kaverin kanssa Onionin kaavat ja POM, siinä se oli.... Inspiraatio! Keskiviikkona piirsin kaavan ja samalla leikkasin kangasta. Samalla huomasin että poika on venyttänyt pituutta, paidat alkoi olla napapaitoja ja housut liian lyhyet.

Näitä ihania kankaita pääsi saksin alle:


Retropalloista päätin tehdän Onion 2035 mekon ja malli A:n mukaan. Piirsin ja leikkasin koon M kaavalla ja yllätyin kuinka hyvin se onnistui ja istuvuus on hyvä ilman muokkauksia. Ainoat muutokset mitä tein olivat: lyhensin mekon ja pääntien kaistale lyhensin ehkä 4 cm. Kangas olen ostanut Royal-TuotteeltaPojan huutavaan paidantarpeeseen tein 2 paitaa eläinkankaista. Molempiin paitoihin käytin Ottobren Bottoned Up ja koossa 98. Keltainen kirahvi on Puoti-Pikeeltä ja resori Hanhelilta. Dinosaurus kankaan olen ostanut Sampsukalta ja kivana yksityiskohtana toisessa hihassa tasku, kangas tilkku korista. Multa puuttui oikean sävyinen punainen resori joten laitoin lime vihreä. Siitä tuli tosi pirteä.


Lisäksi olen saanut ommeltu tänään pyjamashousut pojalle. Kangas on Marimekon pallotrikoo jota olen löytänyt kirpparilla ja punainen resori on Hanhelilta Hilcon ihania ribbiresoreita. Kaavana käytin Ottobren Toy Dog ja koko 92, pidensin vain lahkeita ja lisäsin resorit että housut pysyisi alhaalla.  Tyttö sai pipon. Kangas on Lieblingsstucken salaisesta.

Yhden päivän ompelu tulos on jälleen aika huikea. Eilen leikkasin kankaita ja tänään koneet on käynyt kuumana. Ja tunne on MAHTAVA... Kuinka olen voinut pitää näin pitkän tauon?

Ja huomenna jatketaan :)

1 kommentti:

  1. Vau! Hieno onion! Tilasin kans saman kaavan.. vaiks kankaattomalla olenkin.. hyi minua! :) mutta en ole kuitenkaan kaavattomalla kuukaudella! Tosi hieno!!

    VastaaPoista