Sivut

tiistai 26. marraskuuta 2013

Blogin hyväksikäyttö

Tuli työpaikalla puheeksi erittäin tärkeä aihe. Nimittäin kuinka helppoa väärät ihmiset saavat käsiinsä kuvat meidän lapsosista blogien ja sosiaalisen median välityksellä. Asetammeko lapsemme alttiiksi hyväksiköytölle julkaisemalla heistä kuvia julkisessa mediassa jota kuka tahansa pystyy lukemaan? Olen itsen ruvennut miettimään enemmän ja enemmän kuinka helppoa on tänä päivänä seurata ihmisten olinpaikat ja tekemiset sosiaalisen median perusteella.
 
Ilmoitamme Facebookissa tai Instagramissa tai twitterissä missä olemme kun lähdemme reissuun. Lataamme ihanat lomakuvat sieltä täältä ja samalla ilmoitamme helposti väärille ihmisille että talomme on tyhjänä. Nykyään kun saa kuvan perusteella aika helposti selville missä kyseinen talo sijaitsee tai maisemakuvasta voi helposti selvittää. Googlen kartatkin paljastavat aika paljon.
Mietittekö ennen kuin kirjoitatte sosiaaliseen mediaan että mitä kirjoitatte?
 
Itsekin tykkään tässä blogissani näyttää kuvia lapsistani, samoin Facebookissa. Olen ajatellut että eihän nyt kukaan mun lasten kuvat väärinkäyttäisi. Mutta entä jos olen väärässä?
Toisaalta haluan tulla nähdyksi blogini välityksellä koska olen ylpeä siitä mitä näytän blogissani ja mikä sen ihanampaa aihe kun omat rakkaat kullanmurut.
Tiedän että moni tekee lasten kasvoista tunnistamattomat kuvissa mikä säilyttää heidän identiteettiään.
 
Kertokaa kuinka teette itse sosiaalisessa mediassa, blogissanne ja mitkä tunteet tämä aihe teissä herättää?
 
________________________________________________________
 
 
Vi diskuterade på jobbet en väldigt viktig ämne. Nämligen hur lätt det är för fel personer att få hand på foton av våra barn i publika bloggar och i sosial media. Gör vi våra barn till potentiella offer för att bli utnyttjade när vi lägger ut söta bilder på dem?
Jag har mera och mera börjat tänka på dessa saker eftersom denna värld blir mera och mera rutten hela tiden. Omsorgen om varandra försvinner, vi blir mera själviska och tar för det vi anser vara berättigade. Tänk vad lätt det är att ta reda på i dagens läge med hjälp av foton var vi befinner oss i sosial media.
 
Vi delar gärna med oss på sosial media när vi åker på resa. Vi laddar upp fina foton på resan, och samtidigt är det väldigt enkelt för fel personer att få dehär infot att t.ex. mitt hus står tomt. Av foton är det ganska enkelt att få reda på var den är taget och på fel sätt utnyttja infot.
Hur mycket tänker ni på förhand på vad ni laddar på i sosial media.
 
Jag själv medger att jag tycker väldigt mycket om att visa på Facebook och i min blog foton av mina två kärlekar. Blåögt har jag tänkt att inte blir mina bilder använda på fel sätt.
Men tänk om jag har fel?
Jag vill bli sedd med min blog för det jag lägger upp är saker jag är stolt över och för en förälder som jag själv är så det underbaraste som finns är mina barn och livet runt dem.
Jag vet att många gör ansikten på sina barn otydliga förrän de lägger upp foton i sosial media vilket delvis skyddar barnen.
 
Berätta hur ni gör i sosial media, bloggen och vilka känslor detta väcker?

2 kommenttia:

  1. Hyvä aihe. Olen pohtinut ihan samaa. Itse olen laittanut ainoastaan yhden kasvokuvan kummastakin lapsesta, nimiä en ole maininnut ollenkaan. Joitakin blogeja lukiessa kyllä miettii, kannattaisikohan ihan noin paljoa kertoa. Joitakin vauvablogeja seuranneena voisi saadun tiedon määrän perusteella suunnistaa suoraan bloggaajan ovelle. Se ei ole oikein hyvä asia...

    Pidän blogistasi!
    ps. Hain sinulta kesällä yhden bambikankaan, jonka toit eräältä toiselta henkilöltä.

    VastaaPoista
  2. Mä en ole kauhean hysteerinen noiden asioiden kanssa, mutta sen linjauksen olen tehnyt, että en laita lasten kuvia blogiin enkä yleensä myöskään FB:n profiilikuvaan niin että naama näkyis (se näkyy kaikille). Muuten FB:ssä on lasten kuvia, mutta asetukset on niin, että ne näkyy vain FB-kavereille enkä hyväksy FB-kavereiksi ketä tahansa. Itse kyllä ajattelen, että maailma on pullollaan blogeja, joissa on lasten kuvia, joten olisi aika huonoa tuuria, jos juuri omia kuvia käytettäisiin jotenkin väärin. Ja ei kai se kovin yleistä ole, kun ikinä en ole ainakaan uutisista lukenut tämmöistä. Paitsi nyt oli jotain profiilikuvia varastettu deitti-ilmoituksiin. :P

    VastaaPoista