Sivut

torstai 15. toukokuuta 2014

Kangaspaloja vaatteeksi

Blogissa on ollut pitkä hiljaisuus.
Puutarhassa menee paljon aikaa kun sitä herättää taas henkiin talviunen jälkeen.
Kasvimaa on alettu laittamaan, perunat on istutettu, samoin kesäkurpitsat, avomaakurkut, valkosipuli, sipuli ja joitakin yrttejä. Vielä siis riittää siellä työtä ennen kuin olen saanut kaikkia lajeja maahan mitä haluan istuttaa. Kesän parhaita hetkiä on kun saa käydä omasta kasvimaasta hakemaan kasviksia.

Perheessä on ollut paljon matkustelua myös, ensin mies oli viikon Japanissa työmatkalla ja sitten minä olin melkein viikon työmatkalla Saksassa. Vaikka se on kivaa matkustella vaatii se myös veronsa. Perhe ei ole ehjä silloin kun jompikumpi vanhemmista on matkoilla, rutiinit yritetään pitää normaalina vaikka se on haasteellisempaa yksin.
En voi kun nostaa hattua yksinhuoltajille joka jaksaa kantaa taakan yksin päivästä toiseen. Ehkä siihen tottuisi jos se olisi pidempi aika yksin lasten kanssa.
Minun kohdalla se tarkoitti että sillä välin kun mieheni oli poissa en ehtinyt edes vilkaista ompelukoneita, en pääse lenkille jos lapsia ei huvita lähteä polkupyörillä mukaan. Ja kun lapset on saatu unten maille on itse jo niin väsynyt ettei enää jaksa muuta kun nauttia hiljaisuudesta.

Huhtikuussa kävimme Ylläksella hiihtämässä ja matkalle mukaan olin tehnyt perheelle paksummat pipot ja uudet kaulurit. Yksinkertaisia ompeluksia mutta niin tarpeellisia.Tytölle ompelin jämäpalasta myös tällaisen hameen. Tämä kangas hän rakastaa niin paljon. Tästä sillä on huppari joka on joko pesussa tai päällä ja lisäksi sillä on pipo mitä se taas ei raaski käyttää kun se saattaa silloin tulla likaiseksi ja hän haluaa säästää sitä kunnes menee syksyllä kouluun.
 
Aikaisemmasta epäonnistuneesta ompeluksesta itselleni tein pojalle raitapaidan. Kangas on Noshin ribbitrikoo joka on ihanan pehmeä mutta ei sopinut itselleni.
 
Tytön mekko on alaosa ostetusta mekosta jonka istuvuus oli todella huono. Siihen vain kunnon yläosa ja tytölle tuli kiva kesämekko.

Viimeisestä palasta sydänvelouria tein itselleni pipon. Sitä koristelin pitsiliinalla jonka olen ostanut kirpparilta. Sydänvelour on Ikasyrin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti